Un restaurante único, efémero e atlántico
NAVE NOVE é o restaurante pop up que os cociñeiros e cociñeiras Nove abriron en Porto desde o 24 de outubro ao 17 de novembro de 2019 coa finalidade de difundir a gastronomía e a cultura de Galicia máis alá das nosas fronteiras.
Elixiuse Porto por tratarse dunha cidade cunha gastronomía moi afín e por ser unha cidade moi aberta a Europa, moderna, con moita sensibilidade culinaria e interese polos proxectos novos e que conta cun enorme tránsito de xente non só de Portugal senón tamén doutros países.
Nave Nove plantexouse como un experimento. Foi o primeiro restaurante de Nove como agrupación e nel ofreceuse un menú sen egos, sen nomes, elaborado polos 22 cociñeiros e cociñeiras Nove e co sinal de identidade da agrupación como tal. Un reflexo do que a cociña atlántica significa para Nove. A esencia do atlántico e dos produtos galegos ao longo de 9 pratos.
Menú
_ Petiscos
Bivalvos
Caldo de cocido galego
_ Entradas
Salpicón en cru de lumbrigante
Peixe azul marinado, pemento en conserva e escabeche anisado
_ Primeiros
Pescada, cinza de porro, allada picante e mollo verde
Salmonete, caldeirada, berza e ceboliñas
_ Segundos
Vaca curada e conservas en vinagre
Repolo con cogomelos de outono e castaña
_ Sobremesa
Degustación de queixos galegos
Bica de café Candelas, castaña, mazá
_ Petit fours
Rosquillas de anís
Equipo de cociña
Equipo de sala
Co apoio de
Patrocinan
Colaboran