Se algo distingue a Iván Domínguez, ademais da súa proximidade á lonxa e á horta, é a procura da harmonización de sabores e a xusta elaboración dos produtos para que cheguen “vivos” pero engrandecidos á mesa. Estas son os acenos de identidade do que el denomina Cociña Galega Atlántica, máis irmandada coa cociña do norte de Europa que coa mediterránea.

Trátase dunha cociña contemporánea, atenta ás novas técnicas, pero postas estas ao dispor da despensa que ofrece a terra e o mar galegos. Galicia xoga un papel de crecente importancia grazas ás vantaxes da súa excelente materia prima e a súa tradición, pero tamén ao empuxe de cociñeiros que están a aplicar as técnicas contemporáneas e recuperando produtos autóctonos pouco utilizados ata o de agora na cociña de alto nivel. A cociña de Iván Domínguez é unha cociña de produto e estacional, elegante e equilibrada, que sorprende polo sabor, cor, aroma e textura que consegue. “Temos que enganchar pola boca, non polas técnicas que hai detrás”, defende. Para Iván Domínguez, a cultura gastronómica atlántica segue tendencias como a cociña de proximidade ou quilómetro cero, así como respecta as raíces e confía na creatividade como un aliado para gañarse a un cliente cada vez máis esixente e entendido.