Dúas cousas marcaron a vida de Iñaki: o profundo amor e respeto ó mar que lle inculcou o seu pai, patrón de barco, e o apego pola cociña da súa nai, que lle ensinou unha cociña de tradición e de respeto co produto.

Tras estudar no Centro Superior de Hostalería de Galicia, comezou a súa andadura profesional, ata que no ano 2003 abre O Eirado, cos seus socios e amigos Marta e Roberto, proxecto que actualmente xestiona el só.

Ao tempo, Iñaki percorreu diferentes países como Alemaña, Polonia, Xapón, Estados Unidos, Miami, México, Ecuador…. para ensinar e promocionar a cociña e os produtos de Galicia.

A súa cociña baséase nun profundo respeto polas raíces, a tradición e o produto da terra que o viu medrar, Galicia.

Outros proxectos: – Tapería Loaria
(Praza da Leña 2, Pontevedra)
– Catering “Eirado Eventos”
Restaurante Anda
(Rúa da Cruz 7, Lugo)
Eventos Pascuais
(Parroquia de Parada, Outeiro de Rei, Lugo)
Finca Quinteliña
– Espazo de eventos Punta Moa


Cal é a túa aposta en NOVE? Que o noso traballo sirva para que a xente vexa a gastronomía galega coma un traballo serio que aposta por un produto de calidade.

Define a túa cociña nunha frase Unha cociña baseada no produto e na sinxeleza.